Bildung Community

Maak kennis met onze pioniers: het bestuur, de projectleiders en de andere vrijwilligers.

Bestuur

Yavuz Goktas

Voorzitter

Hallo ik ben Yavuz Goktas. Vanuit mijn achtergrond als jongerenwerker en expertise bij Erasmus+ projecten heb ik het belang van Bildung vanuit de praktijk enorm leren waarderen. Jongeren een betere kans geven en mogelijkheden voor projecten of Erasmus+ toegankelijker maken staat voor mij boven aan. Ik wil je uitnodigen je ideeën te delen zodat we samen kunnen kijken hoe ze werkelijkheid kunnen worden.

Damian Coenen

Penningmeester

Hallo! Mijn naam is Damian Coenen. Ik werk als penningmeester bij Stichting Bildung Platform Nijmegen.
In 2021 ben ik afgestudeerd als jurist en ben momenteel ook werkzaam als beschermingsbewindvoerder. In die hoedanigheid sta ik middenin het sociale domein.

Ik ben een kritisch mens. Ik ga grote uitdagingen niet uit de weg en neem niet zomaar iets aan.
Éen van mijn belangrijkste competenties is open en benaderbaar zijn. Zo wil ik de drempel voor iedereen om in contact te komen met de Stichting Bildung Platsforum Nijmegen zo laag mogelijk houden. Bakkie doen?

Adnan Sisman

Bestuurslid

Hallo mijn naam is Adnan Sisman.

De afgelopen jaren heb ik me als intercultureel consulent ingezet voor achtergestelde groepen in Nijmegen e.o.
Naast hulp bij praktische zaken zoals tolken, brieven lezen van instanties en hulp bij aanvragen van (minima)voorzieningen, probeerde ik een brug te vormen tussen deze groep en sociaal/maatschappelijke activiteiten.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat het erg belangrijk is om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen voor een dialoog, zodat we met elkaar, maar vooral ook van elkaar kunnen leren.
Mijn ervaringen uit de praktijk wil ik nu via Bildung Nijmegen inzetten om activiteiten voor jongeren te organiseren, zoals workshops, Erasmus+ projecten en culturele activiteiten.

Ik hoop dat we elkaar snel kunnen treffen bij een Bildung Nijmegen event, tot dan.

Claudia Librizzi

Bestuurslid

Mijn naam is Claudia, ik ben beeldend kunstenaar en zangeres. Sinds 2017 ben ik actief als vrijwilliger in voornamelijk maatschappelijk / jongerenwerk. Ik begeleid en train jongeren op de non-formal education manier. Oftewel, leren door te doen. In 2023 ben ik bij Bildung terecht gekomen als bestuurslid. Waarom Bildung? Bildung zet zich in voor jongeren. Wij van Bildung vinden het belangrijk dat jongeren niet alleen van ``ons``, trainers kunnen leren maar ook van elkaar. Ik vind het leuk deze vorm van leren te promoten, en te delen met iedereen. En ik hoop anderen hierdoor te motiveren hetzelfde te doen.

Cristel Busser

Bestuurslid

Bildung betekent voor mij een vrijplaats om vrij en zonder oordeel met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die soms scherpe tegenstellingen in zich hebben. We leven in zeer roerige tijden, polarisatie vindt op allerlei niveaus plaats waardoor de vrijheid van meningsuiting en daarmee de democratie onder druk staat. Stichting Bildung heeft de bedoeling deze vrijplaats te zijn, een plaats waar het debat en de dialoog over zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod komen zodat ontplooiing van alle menselijke kwaliteiten bewerkstelligd kan worden. Door het organiseren van deze dialoog en door in gesprek te zijn met elkaar wordt het kritisch denken gestimuleerd. Hier lever ik vanuit mijn persoonlijke interesses graag een bijdrage aan.

Stephan Spieker

Bestuurslid

Aleksandr Stommels

Project Manager

Als je mij voor het eerst ontmoet zul je mijn positieve vibe ervaren, waarbij je meteen zin krijgt om mogelijkheden te bespreken en samen aan de slag te gaan. Hoe gaan we samenwerken om je persoonlijke ontwikkeling in nieuw onderwijs aan te pakken?

Als een gevoelig, sociaal persoon met veel inlevingsvermogen sta ik voor anderen klaar als probleemoplosser en mentor en ben ik resultaatgericht om maximale resultaten te kunnen behalen in samenwerking met studenten en docenten op de uitdagingen die er liggen.

Mijn passie voor Bildung is diepgeworteld. Naast kennis en vaardigheden moet er ook aandacht zijn voor persoonlijke groei, ethiek, en het vermogen tot kritisch denken. Met een open, eerlijke en vriendelijke houding met veel humor blijf ik met een heel ecosysteem in contact en daarmee bereiken we op Bildung de ontplooiing van je volledige potentieel. Ik kijk ernaar uit om deze reis met je te beginnen!

Individueel Community Builder

Ferdinand Boesveld

De ontwikkeling van het zelf is onderbelicht in de huidige wereld die wij kennen. Vakken zijn vaak algemeen en ze gaan eerder de breedte in dan de diepte. Mijn naam is Ferdinand Boesveld en ik studeer Vaktherapie. Binnen deze opleiding heb ik geleerd wat de waarde is van je eigen persoonlijkheid en dat het de kracht is die ons drijft. Bij Bildung wil ik werken aan de mogelijkheid voor studenten om zichzelf te leren kennen en het eigen potentieel te bereiken. Studenten zijn de toekomst maar ontwikkelen doe je nu. Waarom Bildung? Daarom!

Keyshia Tshuma

Hallo, ik ben Keyshia, afkomstig uit het levendige Nijmegen.

Met een rijke ervaring in evenementenplanning en management, ben ik een expert in het creëren van onvergetelijke momenten. Als een gepassioneerde social media contentmaker en websitebouwer, weet ik hoe ik merken en ideeën online tot leven kan brengen. Mijn vaardigheden in netwerken stellen mij in staat om waardevolle verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties.
Mijn achtergrond in de media, inclusief hosting, filmen, podcasts maken en videobewerking, heeft me een veelzijdige toolkit gegeven om verhalen op een dynamische manier te vertellen. Bekend met de hotspots voor jongeren in Nijmegen, heb ik een netwerk opgebouwd dat essentieel is voor het bereiken en betrekken van deze doelgroep. Mijn goede contacten met lokale mediabedrijven zijn een getuigenis van mijn toewijding en bekwaamheid in dit veld.
Sinds 2014 heb ik een schat aan werk- en levenservaring opgedaan als jongerenwerker bij diverse organisaties. Deze ervaringen hebben mijn vermogen om jongeren te ondersteunen en te begeleiden versterkt. Momenteel rond ik mijn opleiding tot maatschappelijke begeleider in Arnhem af, met de ambitie om jongeren te helpen hun volledige potentieel te bereiken.
Ik heb een passie voor het verbinden van mensen en kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan het Bildung-team. Samen kunnen we een positieve impact maken op de gemeenschap en een omgeving creëren waarin iedereen kan groeien en bloeien.

Groetjes Keyshia Tshuma

Virgil Eijkhout

Ik ben Virgil Eijkhout al kent iedereen mij als Viri.

In dit Nijmeegse landschap houd ik mij met van alles bezig wat met cultuur te maken heeft, van vrijwilligerswerk bij maatschappelijke organisaties tot werken op festivals en ook ben ik te vinden binnen een hele hoop subculturen.

Binnen Bildung wil ik ook vooral bezig gaan met het organiseren van events en het bijdragen aan Erasmus+ projecten

Veronica Belzonella

Pionier

Hallo! Ik ben Veronica, uit Italië. Ik verliet mijn land op mijn 17e, woonde een tijdje in Brazilië en studeer nu Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mijn grootste passie is reizen, waardoor ik de meest uiteenlopende culturen en levensstijlen kan ontdekken. In onze verschillen en uniciteit vind ik de inspiratie om mijn eigen waarden en perspectief te modelleren en te verbeteren. Vrijwilligerswerk, vooral voor jongeren en in het onderwijs, is een andere passie van mij. Ik geloof dat ik door mijn ervaringen evenveel heb geleerd als leraar dan als student.In mijn vrije tijd dans ik, zing ik en reis ik graag de wereld af om nieuwe mensen en culturen te leren kennen.
Ik had al een paar keer de kans om dit via Erasmus+ te doen, onder andere via Bildung Nijmegen. Deze waardevolle ervaringen hebben mij geïnspireerd om mijn medestudenten de kansen ervan te laten zien en hulp aan te bieden als zij ook Erasmus + willen ontdekken. Dat doe ik vanaf september via lidmaatschap van het Europeers Network en wil ik via Bildung Nijmegen lokaal gaan doen.
Ik vind Bildung vooral zo fascinerend omdat via ervaringen en kunst je heel anders, super leuk en persoonlijk kunt leren ook voor het dagelijks leven. Het Bildung Lumbung performance project liet me zien hoe dat er concreet uit kan zien. Hierin werd een andere niet-westerse kijk op samenwerken met anderen als een community verkend.
Kom mij maar ontmoeten bij Bildung, dan kan ik je ook vertellen in welke commissies en organisaties ik nog meer zit.! Dus tot snel:)

Jan Bransen

Adviseur Bestuur

Ik ben hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen en schrijver van een pleidooi voor ander onderwijs: Gevormd of vervormd? Ik wil dolgraag buiten alle bestaande onderwijsinstellingen om een locatie realiseren waar mensen alle dagen op een alledaagse manier aan persoonsontwikkeling kunnen doen. Die locatie zou De Tussentijd moeten heten.

Rebecca-Elisa de Jeer

Pionier

Ik ben Rebecca-Elisa de Jeer, een spontane International Social Work studente aan de HAN met een hart voor taal en cultuur.
In mijn vrije tijd dans ik, zing ik en reis ik graag de wereld af om nieuwe mensen en culturen te leren kennen.
Ik had al een paar keer de kans om dit via Erasmus+ te doen, onder andere via Bildung Nijmegen. Deze waardevolle ervaringen hebben mij geïnspireerd om mijn medestudenten de kansen ervan te laten zien en hulp aan te bieden als zij ook Erasmus + willen ontdekken. Dat doe ik vanaf september via lidmaatschap van het Europeers Network en wil ik via Bildung Nijmegen lokaal gaan doen.
Ik vind Bildung vooral zo fascinerend omdat via ervaringen en kunst je heel anders, super leuk en persoonlijk kunt leren ook voor het dagelijks leven. Het Bildung Lumbung performance project liet me zien hoe dat er concreet uit kan zien. Hierin werd een andere niet-westerse kijk op samenwerken met anderen als een community verkend.
Kom mij maar ontmoeten bij Bildung, dan kan ik je ook vertellen in welke commissies en organisaties ik nog meer zit.! Dus tot snel:)

René Donders

Adviseur / Critical friend

Als Docent Beeldend aan de HAN heb ik een jarenlange ervaring in het organiseren van bildung vanuit kunst. Bij ArtEZ schreef ik een masterscriptie over bildung en performance. Ik heb gezien welke positieve impact deze onderwijsbenadering voor studenten èn docenten kan hebben. Het is van groot belang dat vanuit bildung een tegenwicht georganiseerd blijft ten opzichte van de neoliberale benadering van onderwijs als efficiënt te organiseren onderwijsfabriek waar het persoonlijke van studenten en docenten nog altijd tussen wal en schip raakt.