Genderongelijkheid, gedefinieerd als discriminatie op basis van geslacht, blijft een belangrijk probleem in de 21e eeuw. Ondanks talloze inspanningen geeft het VN-rapport over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen aan dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen groter is geworden, wat vooral vrouwen en meisjes treft, met name tijdens de pandemie van het coronavirus. In reactie hierop heeft de Europese Commissie in maart 2020 een strategie voor gendergelijkheid aangenomen, waarin gendergelijkheid wordt erkend als een kernwaarde van de EU en doelen worden gesteld voor een gendergelijk Europa.
Op de eerste dag behandelen we projectmanagement, behoeften van deelnemers, projectbeschrijving, selectie en samenwerking met partners. In de middag ligt de nadruk op logistiek, zoals de locatie, data en het aantal deelnemers.
Op de tweede dag worden activiteiten, resultaten, effecten, verspreiding, evaluatie en duurzame praktijken besproken. demonstratie van voorbeeldactiviteiten. Deze APV zal de basis leggen voor een succesvol project om genderongelijkheid aan te pakken, in lijn met de EU-strategie voor gendergelijkheid.
Onze Advance Planning Visit (APV) is gericht op het aanpakken van genderongelijkheid door middel van ons project. We brengen één groepsleider en één deelnemer van elke partnerorganisatie samen, in totaal 18 deelnemers. Groepsleiders, die deelnemen aan de mobiliteitsweek van het project, zijn essentieel voor teamselectie en planning.
We verwelkomen deelnemers die nieuw zijn met Erasmus+ projecten, zodat ze waardevolle ervaring opdoen. Ervaren groepsleiders en partners zullen begeleiding bieden.
IT’S NOT ABOUT BOYS VS GIRLS
2023-1-DE04-KA152-YOU-000143062
Comments